15 tips voor meer resultaat uit Facebookvideoadvertenties

webraket-facebookadvertenties-banner

 

#Videoadvertenties zijn een interessante manier om meer resultaat te behalen uit Facebook. Ze worden nog interessanter wanneer je ziet dat ze weinig gemaakt worden door de verschillende pagina’s.

Daardoor is deze mogelijkheid erg laag in kosten, en dat betekent dat je meer kunt spelen en testen om te zien waarmee je het grootste bereik kunt krijgen. In dit artikel vertel ik je hoe je een advertentie met video kunt maken en welke 15 tips direct in je voordeel kunnen werken.

Hoe maak je de videoadvertenties?

Heb je een video gemaakt waar je iets mee kunt, dan kun je direct aan de slag. Je gaat naar de advertentiemanager en begint met het maken van een advertentie. Jouw doel: Het verhogen van het aantal videoweergaven.

Je geeft de URL of pagina in die je als doel wilt gebruiken voor de advertentie. Vervolgens begin je de campagne door je targetgroep aan te geven. Onthoud vooral dat de video een maximale grootte mag hebben van 1,75Gigabyte en dat de video maximaal 45 minuten mag duren.

Het is verstandig om aan het einde van een video een CtA te maken, een Call to Action. Dit moet echter niet.

Al eens een kijkje gaan nemen op de facebookpagina van Webraket? Dat kan hier!

15 manieren om meer resultaat uit je videoadvertenties te halen

Tip 1: Wees creatief!

Met een videoadvertentie kun je mensen persoonlijk aanspreken, wat bij een normale advertentie nooit zal lukken. Maak gebruik van de mogelijkheden die je hebt om je doelgroep direct aan te spreken in een video.

Tip 2: Maak het niet te professioneel

Altijd geleerd dat professioneel meer oplevert? Niet in dit geval. Je kunt de video gewoon met een matige camera opnemen en foutjes maken niet uit – het gaat om het effect van de video. Niet om het geld dat je erin gestoken hebt om de video te maken.

Tip 3: Gebruik het nu het goedkoop is

Op dit moment is het maken van deze advertenties nog erg goedkoop. Dat betekent dat je alle ruimte hebt om met een klein budget testen te doen en te kijken wat het beste werkt voor jouw bedrijf of pagina. Zorg dat je hebt kunnen testen voordat de prijzen omhooggaan!

Tip 4: Gebruik het einde

Heb je de video af? Zet er dan in de laatste seconden even duidelijk in wat jouw pagina is, of wat je wilt dat de kijker doet. Een zwarte achtergrond met een URL werkt doorgaans erg goed.

Tip 5: Zorg ervoor dat het geluid aan gaat

Video’s die afgespeeld worden, hebben geen geluid- het geluid gaat pas lopen wanneer de gebruiker op de video klikt. Zorg er daarom voor dat de kijker dit zo snel mogelijk doet, door deze er bijvoorbeeld op te attenderen dat er geen geluid afgespeeld wordt tot er geklikt wordt (niet iedereen weet dit immers).

Tip 6: Denk aan alles om de video heen

De video zelf moet voor je aan het werk gaan, maar dan moet je er wel voor zorgen dat mensen de video willen kijken. Zorg voor een aantrekkelijke beschrijving, maak een sterke thumbnail zodat mensen ook echt willen kijken.

Tip 7: Test de video’s breder dan alleen advertenties

Een video maken is niet direct een advertentie maken. Zorg ervoor dat mensen niet alle video’s herkennen als een reclame. Wanneer de video een leuk filmpje lijkt en geen advertentie, zal de video namelijk meer bereik hebben. Test hiermee uit!

Tip 8: Houd de statistieken in de gaten

Het plaatsen van een video is pas de eerste stap. Houd tijdens het testen de statistieken op Facebook in de gaten, zodat je kunt zien waar je je op moet richten, wat wel effect heeft en waar je beter mee kunt stoppen. Niet alleen vanwege het geld, maar ook vanwege de tijd die je erin stopt.

Tip 9: Plaats de video direct op Facebook

Facebook biedt opties die andere aanbieders ook bieden. Daarom verfraait Facebook de eigen opties. Een video die direct op Facebook geplaatst wordt, wordt veel mooier weergegeven dan een video die via een Youtube-link geplaatst wordt.

Houd hier rekening mee en plaats je video bij voorkeur altijd direct op Facebook!

Tip 10: Plaats de video wanneer de kijkers online zijn

In de statistieken van je pagina kun je zien wanneer de doelgroep online is. Dat is handig, want dat is het moment waarop je de video online moet zetten om het meeste bereik te hebben!

Tip 11: Niet te lang, niet te kort

De meeste mensen openen Facebook op de mobiel. De meeste video’s en advertenties worden gezien via een mobiele telefoon. Dat betekent dat er vaak even snel gekeken wordt. Een langere video is dan niet verstandig. Zorg ervoor dat de interesse snel gewekt is en maak de video niet te lang – dan zullen de mensen nooit bij het doel van de video komen.

Tip 12: Zorg dat de video zich verspreidt

Je kunt een groot budget gebruiken, maar het is een stuk interessanter wanneer de video zichzelf verder gaat delen. Laat mensen hun vrienden taggen of de video verder delen wanneer zij het interessant vonden. Je zal merken dat meer mensen dit doen dan je denkt, en het vergroot jouw bereik op een makkelijke en organische manier.

Tip 13: Gebruik de video ook de andere kant op

Je gebruikt de video om mensen naar je pagina te krijgen. Toch is het slim om de video ook op je pagina te embedden. Zo kun je ervoor zorgen dat de video meer werk voor je zal verzetten en een blog met een video ziet er direct een stuk interessanter uit.

Tip 14: Gebruik genoeg afwisseling

Maak verschillende video’s en wissel deze met elkaar af voor het beste resultaat. Geef inspirerende video’s en wissel deze af met instructies, of advertentiedoeleinden. Dit zorgt voor een gezonde afwisseling maar zorgt ook voor meer mogelijkheden om te testen en te meten.

Tip 15: Zorg voor een goede Call to Action!

Een leuke video is een goed begin, maar zorg er vooral voor dat de kijker aan het einde ook direct naar jouw website kan, of direct weet met welke informatie hij of zij aan de slag kan.

Benieuwd hoe zo’n video er kan uitzien? Bekijk hier een creatie voor het aankondigingen van de winnaars van een facebook wedstrijd:

#tipsvanalain

Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.

Aanbevolen Berichten