67 nieuwe emoji’s in 2018, ontdek alle voorstellen!

67 nieuwe emoji's in 2018, ontdek alle voorstellen!

Elk jaar maken de leden van het Unicode Consortium een lijst van emoji’s bekend die overwogen worden voor implementatie. Het proces van het toevoegen van nieuwe emoji’s is veel complexer dan je zou denken. Een jury maakt een voorselectie en beslist unaniem welke nieuwe emoji’s officieel het daglicht mogen zien.

Boos kakske ?

Enkele opvallende nieuwkomers dit jaar zijn, zonder twijfel, de tegenhanger van de populaire ? happy poop. De ‘poop’ emoji is enorm populair en haalde in België zelfs het nationaal nieuws met volgende post:

webraket-blog-nieuwe-emojis-in-2018-bericht-miss-belgie-kakske

❤️Like jij Webraket al op Facebook ? Dat kan hier!

Roodharige emoji

Er wordt al lang achter gevraagd en nu zou het wel eens eindelijk zo ver kunnen zijn! Emoji’s met naast bruin, blond en zwart nu ook ros als haaroptie. De twitterpagina ‘How to be a redhead‘ springt alvast een gat in de lucht! Equality for all hair colors right? ?

En er is meer!

Verder kan je je ook nog verwachtten aan onder meer een proefbuis, lama, een kangoeroe, een feestende emoji, een koude en warme emoji, een tand, toiletpapier,… 

Het is nu afwachten op de beslissing van de leden van het Unicode Consortium welke uiteindelijk de stemming overleven en ingevoerd worden. Na de stemming beslissen de grote spelers (Apple, WhatsApp, Facebook, Samsung, Windows) welke emoji’s ze implementeren in hun besturingssystemen.

Meer weten over de invloeden van emoticons? Lees dan zeker deze blogpost die ik schreef!

Wat is jouw favoriet?

webraket-blog-nieuwe-emojis-in-2018-lijst
De volledige lijst kan je hier raadplegen.


Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.

Aanbevolen Berichten