Australië gaat de strijd aan met Canada om de Davis Cup-titel in 2022 | 27 november 2022 | Al het nieuws | Nieuws en Functies | nieuws en evenementen

Australië streeft naar een 29e Davis Cup-titel, en de eerste in 19 jaar, wanneer het vanavond in de finale van 2022 tegen Canada speelt.

Malaga, Spanje, 27 november 2022 | Leigh Rogers

De verbluffende week van Australië tijdens de Davis Cup-finale van 2022 in Malaga wordt vanavond afgesloten met een laatste confrontatie tegen Canada.

De Australische aanvoerder Lleyton Hewitt is verheugd dat zijn team de kans krijgt om mee te dingen naar de prestigieuze teamtitel.

“(Ik ben) gewoon trots”, zei Hewitt na afloop Australië’s spannende overwinning in de halve finale tegen Kroatië.

“Het hele team, de ondersteunende staf, de slagpartners, Kubes (Jason Kubler), de zesde man in het team. Deze jongens hebben veel offers gebracht om hier te komen, en ze hebben het het hele jaar gedaan voor mij, voor mij en de technische staf, en ze doen absoluut alles wat we van hen vragen en ze verdienen het om resultaten als (deze) te behalen.

“Het is gewoon leuk als het allemaal goed komt en al het harde werk loont.”

Alex de Minaur leidt de Aussie-aanval en wil dit jaar zijn geweldige ongeslagen record in de competitie voortzetten.

> LEES: De Minaur – ‘Mijn rol is keihard te zijn’

Australische ploeg
SpelerRanglijst singlesDubbel klassement
Alex de MinaurNr.24Nr.198
Jordaan ThompsonNr.84Nr.466
Thanasi KokkinakisNr.95Nr.15
Max PurcelNr.221Nr.33
Matt EbdenNr.741Nr.26
Kapitein: Lleyton Hewitt

Hewitt gelooft dat veelzijdigheid een van de grootste sterke punten van zijn team is. Dat hebben ze deze week bewezen door hun spelersselecties in zowel het enkelspel als het dubbelspel door elkaar te halen.

“Ik heb vrijwel het hele jaar tegen deze jongens gezegd, maar vooral deze week, dat dit een teamprestatie gaat worden”, herhaalde Hewitt.

Hewitt erkent ondertussen dat de kracht van Canada “vuurkracht” is.

Top-20 sterren Felix Auger-Aliassime en Denis Shapovalov voeren de Canadese line-up aan.

“Ze hebben natuurlijk twee zeer goede enkelspelers”, zei Hewitt.

“Dubbelgewijs, weet je, we verloren een paar jaar geleden van hen in de kwartfinale… we weten precies wat we kunnen verwachten.”

Hoewel Vasek Pospisil momenteel niet gerangschikt is in het dubbelspel, staat hij op de vierde plaats van de wereldranglijst en is hij een voormalig Wimbledon-kampioen. De 32-jarige heeft Canada deze week geholpen om beslissende dubbelrubbers te winnen in zowel de kwartfinales als de halve finales.

Canadese ploeg
SpelerRanglijst singlesDubbel klassement
Felix Auger-AliassimeNummer 6Nr.258
Denis SjapovalovNr.18Nr.75
Vasek PospisilNr.100
Alexis GalarneauNr.204Nr.411
Gabriël DialloNr.224Nr.1826
Kapitein: Frank Dancevic

Dit is de 11e ontmoeting tussen Australië en Canada in de Davis Cup-competitie. Een langdurige rivaliteit begon in 1914, toen Australië de eerste negen ontmoetingen tussen de twee naties won.

Canada boekte zijn eerste en enige overwinning tegen het Aussie-team in de kwartfinales van 2019.

Het Canadese team bereikte dat jaar de finale, hun allereerste Davis Cup-finale. Na een tweede plaats in Spanje te hebben behaald, heeft Canada een tweede finale bereikt en hoopt nu een eerste Davis Cup-titel te claimen.

Australië wil bijdragen aan een rijke geschiedenis in de competitie en een 29e Davis Cup-titel veiligstellen. Dit zou de eerste van het Aussie-team zijn in 19 jaar en pas de vijfde in de afgelopen 44 jaar.

De Davis Cup-finale van 2022 wordt live uitgezonden op het Nine Network in Australië, met verslaggeving vanaf 23.00 uur AEDT vanavond.

Boek online, speel vandaag nog: Op bezoek komen speel.tennis.com.au om de baan op te gaan en plezier te hebben!

Webraket.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart