Australië klaar voor halve finale Davis Cup tegen Kroatië | 25 november 2022 | Al het nieuws | Nieuws en Functies | nieuws en evenementen

De vastberaden Alex de Minaur leidt de Australische aanval op de Davis Cup-finale van deze week in 2022 in Spanje.

Malaga, Spanje, 25 november 2022 | Leigh Rogers

Het is 19 jaar geleden dat Australië voor het laatst doorging naar een Davis Cup-finale, maar dat wachten zou vanavond kunnen eindigen met een overwinning in de halve finale tegen Kroatië in Spanje.

En volgens aanvoerder Lleyton Hewitt is het Australische team erop gebrand om ook deze kans optimaal te benutten.

“Het betekent veel voor de jongens”, zegt Hewitt. “Ze dragen hun hart op de tong en ze houden ervan om groen en goud te dragen.”

Hewitt gelooft dat een dergelijke passie van cruciaal belang kan zijn tegen een sterke Kroatische line-up.

“Ze kunnen naar een ander niveau”, voorspelt Hewitt over zijn Australische team.

Alex de Minaur bewijst dit door een aantal van zijn beste tennissen te produceren in de Davis Cup-competitie. De 23-jarige heeft 10 van zijn laatste 11 Davis Cup-enkelspelwedstrijden gewonnen en is dit jaar tot nu toe ongeslagen.

Australische ploeg
SpelerRanglijst singlesDubbel klassement
Alex de MinaurNr.24Nr.198
Jordaan ThompsonNr.84Nr.466
Thanasi KokkinakisNr.95Nr.15
Max PurcelNr.221Nr.33
Matt EbdenNr.741Nr.26
Kapitein: Lleyton Hewitt

Toch staat De Minaur voor een grote taak in de halve finale, waar hij het waarschijnlijk zal opnemen tegen de Kroatische nummer 1 Marin Cilic.

Cilic, de kampioen van de US Open 2014, is de enige speler die De Minaur de afgelopen vier jaar heeft verslagen in een Davis Cup-wedstrijd. Ze stonden tegenover elkaar tijdens de round-robin-fase van de Davis Cup-finale van vorig jaar, waarbij Cilic in drie sets won.

“Ze zijn altijd buitengewoon levendig, een geweldig jong team en altijd enthousiast”, zegt Cilic over de confrontatie met Australië. “Het wordt zeker een geweldige strijd.”

Het Kroatische team kan ook bogen op een sterke dubbelcombinatie met Mate Pavic en Nikola Mektic. Het duo eindigde vorige week als tweede bij de ATP Finals en was eerder dit seizoen finalist op Wimbledon, waar ze verloren van het Aussie-paar Matt Ebden en Max Purcell in een thriller van vijf sets.

Kroatisch elftal
SpelerRanglijst singlesDubbel klassement
Marin CilicNr.17
Born CoricNr.26
Borna GojoNr.145Nr.1265
Maat PavicNummer 5
Nikola MekticNr.8
Kapitein: Vedran Martic

Dit is de derde keer dat Australië het in de competitie moet opnemen tegen Kroatië, de Davis Cup-kampioenen van 2018 en de finalisten van 2021. Het Australische team won hun eerste ontmoeting in 1996, maar boekte vorig jaar een 3-0 nederlaag.

Het Australische team streeft ernaar om voor de 48e keer door te gaan naar een Davis Cup-finale – en voor het eerst sinds 2003, toen ze de titel pakten met een overwinning tegen Spanje in Melbourne.

De Davis Cup-finale van 2022 wordt live uitgezonden op het Nine Network in Australië, met verslaggeving vanaf 02.00 uur AEDT (zaterdag 26 november).

Boek online, speel vandaag nog: Op bezoek komen speel.tennis.com.au om de baan op te gaan en plezier te hebben!

Webraket.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart