Hoe voeg je een beheerder aan je Facebookpagina toe?

webraket-blog-facebookpagina-beheerder

Het onderhouden van een Facebookpagina kan veel werk zijn. Zeker wanneer je het goed wilt doen en er extra bereik mee wilt behalen. Dat hoef je niet allemaal zelf te doen. Je kunt een beheerder toevoegen aan het Facebookaccount!

De bevoegdheden en rollen voor jouw Facebookpagina

Je hoeft niet je eigen inloggegevens aan iemand te geven zodat deze bij jouw pagina kan. De Facebookpagina’s voor bedrijven hebben verschillende rollen waar je iemand toegang kunt geven tot het posten van content, het beheren van reacties of het veranderen van de instellingen. De volgende rollen zijn mogelijk:

 • Adverteerder
 • Analist
 • (Extra) beheerder
 • Redacteur
 • Moderator

Om te bepalen welke functie iemand moet krijgen, hoef je alleen maar te kijken naar de mogelijkheden per rol.
De analist heeft inzicht in de statistische gegevens van de Facebookpagina en kan zien wie er een bericht geplaatst heeft. De adverteerder heeft deze mogelijkheid ook, maar kan ook advertenties op de pagina plaatsen.

De moderator kan nog meer. Wanneer je deze functie gekregen hebt, kun je ook namens de pagina op reacties reageren, je kunt reacties verwijderen en je kunt mensen de toegang tot de pagina ontzeggen door ze te blokkeren.

Heb je de rol van redacteur toegewezen gekregen, dan kun je nog meer doen. Je kunt alles doen wat hierboven staat, maar je kunt ook berichten bewerken die eerder geplaatst zijn op de pagina. Ook kun je de pagina zelf aanpassen wanneer dit nodig is.

De beheerder kan dit ook, maar is de enige persoon die de instellingen van de pagina kan veranderen. Ook is de beheerder de enige persoon die de bevoegdheden van andere mensen kan veranderen.

Al eens een kijkje gaan nemen op de facebookpagina van Webraket? Dat kan hier!

Een beheerder aan de pagina op Facebook toevoegen

Is de pagina op Facebook van jou, of heb je de rol van beheerder gekregen, dan kun je een extra beheerder toevoegen aan het account. Dit doe je op de volgende manier:

 • Ga naar de Instellingen van de Facebookpagina
 •  Klik in het menu aan de linkerzijde de Paginarollen aan
 • Is de nieuwe beheerder een vriend van je, dan kun je gewoon de naam intypen
 • Is de nieuwe beheerder geen vriend van je, geef het mailadres in waarmee hij/zij een account heeft
 • Kies de functie die je de persoon wilt geven, in dit geval ‘Beheerder’
 • Verifieer met je wachtwoord en de persoon is toegevoegd!

Meestal krijgt de nieuwe beheerder een email, maar dit ligt aan de persoonlijke instellingen die deze persoon heeft op zijn Facebookaccount.

Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.

Aanbevolen Berichten