Berichten inplannen op Facebook doe je zo!

webraket-facebook-berichten-inplannen

Om je pagina groot en populair te krijgen op Facebook, zal je ervoor moeten zorgen dat er met regelmaat nieuwe berichten op je pagina komen te staan. Maar je hebt wel wat beters te doen dan de hele dag op Facebook te zitten, je hebt immers een bedrijf dat je wilt laten groeien.

Daarom is het handig om niet constant achter Facebook te hoeven zitten. Dat is namelijk niet nodig, je kunt de berichten namelijk gewoon inplannen zodat Facebook deze zelf kan plaatsen op het moment dat dit het beste is. Wanneer je hier een vaste tijd voor prikt op een vaste dag, wordt het nog veel makkelijker om je aan het schema te houden, zodat jouw pagina en je bedrijf samen groot kunnen worden.

Al eens een kijkje gaan nemen op de facebookpagina van Webraket? Dat kan hier!

Programmaatjes om berichten te plaatsen op Facebook

Bij alles wat je doet is het de vraag of het makkelijker, handiger of sneller kan. Er zijn dan ook veel mensen op zoek naar tools en programma’s om het plaatsen van berichten op Facebook makkelijker te maken, maar ik raad je sterk aan om gewoon de eigen tools te gebruiken van Facebook. Dan weet je namelijk zeker dat het goed gaat en dat je maximaal scoort.

Dat heeft te maken met Edgerank. Een externe tool wordt gezien als hulpmiddel en het bericht is dan niet geplaatst door een echt persoon. Dit zorgt voor minder bereik op je pagina en dat kan een nadeel zijn voor jouw bedrijf en pagina. De tools van Facebook zelf winnen het vooral wanneer er software-updates gedaan worden door Facebook, de externe tools zijn dan nog niet bijgewerkt en dat zorgt vaak voor problemen.

Het inplannen van de berichten op je Facebookpagina

Wanneer je naar je pagina gaat om een bericht, afbeelding of video te plaatsen, klik je op publiceren. Wil je het bericht inplannen, dan is dat niet de knop die je moet hebben. Rechts van ‘Publiceren’ staat een pijltje, klik hierop en ‘Plannen’ komt in de lijst met opties te staan.

webraket-facebook-berichten-inplannen-screen

Selecteer de datum waarop je bericht geplaatst moet worden en je bent klaar. Zo kun je op maandagmorgen alle berichten voor de hele week alvast voorbereiden!

webraket-facebook-berichten-inplannen-screen-datum

 

Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.

Aanbevolen Berichten