Beurscoachingmogelijkheden voor vrouwen leveren op voor recent afgestudeerden | 25 november 2022 | Al het nieuws | Nieuws en Functies | nieuws en evenementen

Tennis Australia zet zich in om meer kansen te bieden aan vrouwen om een ​​high-performance coachingcarrière na te streven.

Melbourne, Australië, 25 november 2022 | tennis.com.au

Het nieuwste cohort van high-performance coaching-afgestudeerden boekt vooruitgang in hun carrière dankzij de mogelijkheden voor studiebeurscoaching die worden aangeboden door Tennis Australia en die zijn ontworpen om meer vrouwen door het coachingtraject te leiden.

Als onderdeel van het streven om meer vrouwelijke rolmodellen voor coaches te ontwikkelen en deelname van jonge meisjes aan te moedigen, krijgen coaches een breed scala aan mogelijkheden aangeboden – van cursussen op instapniveau tot meer geavanceerde kwalificaties.

De beurzen geven vrouwen ook exclusieve toegang tot leermogelijkheden zoals het Billie Jean King Cup National Camp en andere tours en ontwikkelingsprogramma’s van Tennis Australia.

“Op het hoogste niveau van de sport loopt tennis voorop wat betreft kansen voor vrouwen en meisjes door mannen en vrouwen op hetzelfde podium te laten strijden, gelijke prijzen toe te kennen en door gelijke bekendheid te bieden”, aldus Tennis Australia’s Women’s Coach Lead Nicole Pratt.

“Echter, zoals bij veel andere sporten, hebben we te maken met een afname van de deelname van meisjes aan de basis, vooral als ze hun tienerjaren naderen. We willen dat meer vrouwen het coachingtraject doorlopen en zich ontwikkelen tot competente en zelfverzekerde coaches, omdat we weten dat het hebben van meer vrouwelijke rolmodellen de sleutel is om meisjes in de sport te houden.

Emma Hayman (Queensland) en voormalig wereldkampioene nummer 1 in het dubbelspel Cara Black (Victoria) zijn de meest recent afgestudeerden die de voltooiing van hun high-performance cursus toeschrijven aan hun groeiende coachingcarrière.

Hayman is nu assistent-coach Talentprogramma’s bij Tennis Queensland en zegt dat de ondersteuning via het studiebeursprogramma een grote rol heeft gespeeld in haar ontwikkeling als high-performance coach.

“Ik heb veel geleerd tijdens de high-performance cursus en de structuur van het programma was van onschatbare waarde”, zei Hayman. “Tijdens de cursus beoordeelden mentoren en andere high-performance coaches je op de baan en gaven ze je echt constructieve feedback.

“Je zou debriefings hebben en mentoren zouden de tijd nemen om enkele belangrijke lessen te versterken die je elke dag kunt toepassen op je coaching.”

Black is nu een privécoach die met vijf professionele spelers werkt aan de tours van de Women’s Tennis Association en de International Tennis Federation.

“Het ontvangen van de financiering om deel te nemen aan de high-performance cursus heeft me enorm ondersteund”, zei Black, die Zimbabwe vertegenwoordigde tijdens een geweldige spelerscarrière die 10 Grand Slam-dubbeltitels opleverde.

“Wetende dat ik naast een ongelooflijke groep vrouwen was geselecteerd, gaf me een enorme boost aan zelfvertrouwen. De high-performance cursus was echt een van de beste dingen die ik in mijn coachingcarrière heb gedaan.

“Ik had twee geweldige vrouwelijke coaches in mijn spelerscarrière die zo’n impact op me hadden, dus ik weet uit de eerste hand waarom het zo belangrijk is voor meisjes om vrouwelijke rolmodellen te hebben,” vervolgde Black.

In verdere inspanningen om loopbaantrajecten voor vrouwen te versterken, lanceerde Tennis Australia Coach Connect eerder dit jaar om de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen van vrouwelijke coaches op te bouwen.

Het unieke programma biedt een combinatie van netwerk-, workshop- en mentormogelijkheden voor vrouwen om contact te maken en te groeien.

“Momenteel is slechts 26 procent van de coaches in Australië vrouw en ons doel is om dit tegen 2027 te verhogen tot 35 procent, zodat we kunnen blijven bouwen aan meer diverse en inclusieve tennisgemeenschappen”, zei Pratt.

“We willen vooral dat meer vrouwen doorgroeien naar de top van prestatiecoaching om als inspiratiebron te dienen voor vrouwelijke coaches in het hele land en om de voordelen van een grotere diversiteit voor onze professionele spelers te ontsluiten.”

Tennis Australia biedt sinds 1996 een coachingbeursprogramma voor vrouwen aan om vrouwen kansen te bieden om high-performance coaches te worden, waarbij coaching een belangrijk aandachtspunt is van TA’s Strategie voor vrouwen en meisjes.

Boek online, speel vandaag nog: Op bezoek komen speel.tennis.com.au om de baan op te gaan en plezier te hebben!

Webraket.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart