De Minaur: “Het is mijn rol om ijzersterk te zijn” | 27 november 2022 | Al het nieuws | Nieuws en Functies | nieuws en evenementen

Alex de Minaur is vastbesloten om Australië voor het eerst in 19 jaar aan een Davis Cup-titel te helpen.

Malaga, Spanje, 27 november 2022 | Leigh Rogers

Alex de Minaur is klaar om het Australische team te leiden in de strijd tegen Canada in de Davis Cup-finale van 2022.

De 23-jarige heeft een hoofdrol gespeeld in het helpen van het Australische team om een ​​eerste finale te bereiken sinds 2003, waarbij hij tot dusver dit jaar al zijn singles-wedstrijden in de competitie won.

De Minaur bewees dat hij onder druk kon gedijen in de halve finale, waar hij zelfverzekerd de nummer 17 van de wereld Marin Cilic versloeg om .

“Ik heb het gevoel dat ik een paar grote momenten heb gehad waarop ik met mijn rug tegen de muur stond en, weet je, ik hou er gewoon van om in die situatie te zijn”, zei De Minaur.

“Het betekent dat er alles is om voor te spelen en ik ga er alles aan doen om ons daarin te houden. Ik ken mijn rol. Mijn rol is om ijzersterk te zijn en die man te zijn die, hopelijk, die zware overwinningen gaat behalen.

“Weet je, dat doe ik al een tijdje goed, dus daar ben ik heel blij mee. Heel trots op mezelf.”

De Minaur, nummer 24 van de wereld, gaat de finale van vanavond ook vol vertrouwen in, nadat hij 11 van zijn laatste 12 Davis Cup-enkelspelwedstrijden heeft gewonnen.

Drie van deze overwinningen zijn behaald tegen tegenstanders uit de top 20, waaronder de Canadese Denis Shapovalov in de kwartfinales van 2019.

De Minaur neemt het waarschijnlijk op tegen een andere Canadees, de nummer 6 van de wereld, Felix Auger-Aliassime, in de finale van vanavond.

De 22-jarige Auger-Aliassime verkeert in de beste vorm van zijn carrière en won 19 van zijn laatste 22 wedstrijden. Ze hebben in het verleden gedeelde resultaten gehad, maar Auger-Aliassime won hun meest recente ontmoeting in augustus.

Toch zweert De Minaur om “met heel veel hart” te spelen om Australië te helpen de Davis Cup-glorie te behalen.

“Dit is altijd een droom van mij geweest”, zei De Minaur, die zijn Davis Cup-nummer, 109, op zijn borst heeft getatoeëerd.

“Ik zal altijd alles doen wat in mijn macht ligt om te proberen te presteren voor mijn land, mijn teamgenoten en mijn aanvoerder.”

Ook De Minaur heeft vertrouwen in zijn ploeg.

“Ik heb enorm veel vertrouwen in mijn teamgenoten en ik weet dat ze er alles aan zullen doen om Australië te laten winnen”, zei De Minaur.

“Dit is waar het bij dit team om draait, gewoon die nooit-zeggen-die-houding.”

De Davis Cup-finale van 2022 wordt vanavond vanaf 23.00 uur AEDT live uitgezonden in Australië op het Nine Network.

Boek online, speel vandaag nog: Op bezoek komen speel.tennis.com.au om de baan op te gaan en plezier te hebben!

Webraket.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart