Facebook likes kopen?

webraket-blog-facebook-likes-kopen

Facebook likes kopen, wat doet dit met jouw pagina?

Op het moment dat je een pagina maakt voor jouw bedrijf, dan begin je uiteraard met 0 likes op de pagina. Dat is het moment waarop veel mensen het kopen van 1000 likes overwegen omdat het dan veel meer lijkt. Maar is dit wel zo interessant als het lijkt? Wat zijn de consequenties eigenlijk?

Alle pagina’s die het daglicht zien, beginnen zonder likes op de pagina. Wanneer een pagina geen enkele like heeft, ziet het er niet erg betrouwbaar uit. Mensen vragen zich af hoe actief de pagina en het bedrijf is – daarom wordt overwogen om likes aan te kopen, maar zo verstandig is dit helemaal niet.

Lees daarom eerst dit artikel eens voordat je een beslissing maakt over het kopen van de likes.

Wat is je doel met je pagina?

Er zijn veel pagina’s die Facebook Likes verkopen en de meeste pagina’s gebruiken gelijke argumenten. Zij stellen dat een pagina zonder likes onbetrouwbaar lijkt en dat er snel meer likes zullen komen wanneer je de eerste likes gekocht hebt.

Maar wat heb je aan gekochte likes? Je bent begonnen met een pagina op Facebook om het bereik van je bedrijf te vergroten en meer omzet te genereren. Hoe wil je dat bereiken met likes vanuit nepprofielen op de social media?

Al eens een kijkje gaan nemen op de facebookpagina van Webraket? Dat kan hier!

Er zijn ook pagina’s die likes verkopen van echte mensen. Het probleem is hier niet heel veel anders. De likes zijn meestal verzameld via een wedstrijd – waarbij de mensen iets konden winnen door mee te doen. Het gevolg: Jouw pagina is waarschijnlijk helemaal niet interessant voor deze mensen. Je trekt alleen maar mensen aan die gratis producten kunnen winnen.

Dat zijn niet direct de mensen die je binnen je bereik wilt hebben wanneer je op zoek bent naar mogelijkheden om meer omzet te genereren.

Wat is het effect van deze likes?

Je kunt allerlei soorten Facebook Likes kopen. Aangezien de websites de concurrentie met elkaar aangaan, loopt het aanbod en de prijs sterk uiteen. Maar de goedkopere likes zijn niet echt interessant. Het zijn likes vanaf accounts die niet actief zijn, die door een bot geregeld worden, of het zijn accounts die vanuit Azië beheerd worden waarop alles automatisch gaat. Komt Facebook daar ineens achter, dan verdwijnen de accounts en dan ben je automatisch ook je likes kwijt.

De duurdere likes zijn meestal wel likes vanaf accounts van echte mensen die zich in Nederland bevinden, maar echt interessant zijn deze ook niet. De mensen die hiermee actief zijn, zijn op zoek naar gratis producten, wedstrijdjes, of krijgen betaald om pagina’s ‘leuk’ te vinden.

 

webraket-facebook-likes-kopen-daling

Wat wil je nou echt met je Facebook likes?

Het is leuk om duizenden likes te hebben op je pagina en je kunt zeker het idee hebben dat het autoriteit uitstraalt, maar daar ben je niet naar op zoek. Wat je wilt, is een bereik op Facebook waar je geld van kunt maken. Het hebben van 200 echte likes van mensen binnen jouw doelgroep is dus veel beter dan het hebben van 10.000 likes van mensen die helemaal niets met je pagina willen doen.

Overigens moet ik erbij zeggen dat het hebben van enorm veel likes ook tegen je kan werken. Wanneer je duizenden likes hebt op een pagina, maar er is niemand die ergens op reageert en je ziet nauwelijks Nederlandse namen tussen de likes staan, dan draagt dit niet bij aan de betrouwbaarheid van de pagina. Het zorgt er juist voor dat niemand de pagina vertrouwt!

Het aantal likes dat je op je pagina hebt, zegt dus helemaal niets. Het gaat erom wat je met de likes op Facebook kunt doen, niet hoeveel mensen op een knopje gedrukt hebben.

webraket-blog-facebook-likes-kopen-e-card

Meer goede likes op je pagina ipv Facebook likes kopen

Het kopen van likes is dus geen handige aanpak wanneer je het goed aan wilt pakken. Er zijn betere manieren om meer bereik te krijgen, met een betere werking.

Wanneer je een Facebookpagina opgebouwd hebt, heb je eigenlijk nog niets. Je moet een plan opzetten om meer bereik te krijgen en geld te verdienen door gebruik te maken van Facebook. Om je een beetje op weg te helpen heb ik hieronder alvast wat tips voor je neergezet.

Vrienden, kennissen en familie

Ben je net eigenaar geworden van een compleet eigen Facebookpagina? Dan is dit een goed moment om direct via je pagina de mensen in je contactlijst uit te nodigen om de pagina leuk te vinden. Start je niet dagelijks nieuwe pagina’s, dan is de kans groot dat zij je pagina leuk zullen vinden en je willen helpen. Dan ben je direct van de 0 af!

Daarnaast is het nooit verkeerd om de mensen te laten weten dat je een Facebookpagina hebt. Vermeld het op de andere bronnen die je hebt, zoals je website of een nieuwsbrief die je geregeld naar je klanten stuurt. Stel je een beloning in het vooruitzicht voor de klanten die jouw pagina liken, dan zal het helemaal snel gaan met het bereik van je pagina.

webraket-blog-facebook-likes-kopen-voorbeeld-advertentie

Maak een advertentie om likes te krijgen

Het kopen van Facebook Likes is niet verstandig en werkt averechts. Er is een manier om veel sneller bereik op te bouwen en die mogelijkheid biedt Facebook zelf aan de gebruikers. Je kunt je pagina onder de aandacht brengen door een advertentie op Facebook te maken. Wanneer je goed let op de doelgroep en deze goed instelt, dan bereik je direct de mensen die je wilt bereiken met je pagina!

#tipsvanalain

Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.

Aanbevolen Berichten