Facebook test (web) raket uit!

webraket-facebook-raket-banner

Wat is die facebook raket onderaan m’n scherm ?

Facebook test in zijn iPhone-app een speciaal tabblad dat direct toegang geeft tot populaire foto’s en video’s.
De pagina heeft een raket als icoon, hoe kan het ook anders ?. Nog niet iedereen blijkt deze nieuwe feature te bezitten

In het raket-tabblad verschijnen berichten, foto’s en video’s in een raster. Er worden ook berichten getoond van pagina’s die de gebruiker niet volgt. In die zin lijkt het overzicht op het zoektabblad in Instagram, waar populaire foto’s en video’s te vinden zijn die een gebruiker misschien interessant vindt.

De afgelopen jaren legt Facebook steeds meer de nadruk op video. In het nieuwe tabblad zijn die ook prominent vertegenwoordigd.

Facebook lanceert enkele plannen

Een woordvoerder van Facebook wilde niet reageren. Het sociale netwerk lijkt deze week te zijn begonnen met het testen van de functie. Na enkele tests door mezelf en na even geinformeerd te hebben bij collega’s blijken er verschillende varianten van de test te lopen. Bij sommige lijken posts in het raket-tabblad onder elkaar te staan, in plaats van in een raster.

Bij mij verschijnen vier tabbladen (tijdlijn, de raket, notificaties en het menu). Op Twitter is te zien dat sommige mensen daarnaast ook nog een vrienden-tabblad zien. De Messenger-knop is naar boven verschoven en zit naast de zoekbalk.

webraket-facebook-raket

Het is onduidelijk of Facebook plannen heeft om de functie breder beschikbaar te maken. Eerder testte Facebook op Android het tabblad ‘verkennen’, dat vergelijkbaar leek te werken.

Het is dus nog wachten op een officiele mededeling van facebook wat nu juist de bedoeling is van deze nieuwe feature. Wij bij WebRaket staan natuurlijk volledig achter het icoon dat men koos voor deze vernieuwende en toch wel mysterieuze feature! ?

Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.

Aanbevolen Berichten