Gratis foto’s voor jouw website met stockfoto

webraket-stockphotos

Wanneer je jouw website of WordPress-blog aan het vullen bent, gebruik je natuurlijk niet alleen maar tekst. Je wilt de website aantrekkelijker maken voor de bezoekers door wat afbeeldingen op de pagina te plaatsen. Maar dat kan aardig duur worden, aangezien er genoeg websites zijn die er meer dan tien euro per afbeelding voor vragen.

Gelukkig kan het ook een stuk goedkoper. Er zijn websites op het internet waar je gratis afbeeldingen kunt gebruiken. Deze zogeheten stockfoto’s zijn vrij van rechten zodat je niet in de problemen zal komen wanneer je deze afbeeldingen gebruikt.

Dat is heel anders wanneer je zelf gaat zoeken in de zoekmachine. Wanneer je foto’s van het internet ‘steelt’, dan kun je rekenen op een fikse boete wanneer dit achterhaald wordt. Dat is de moeite niet waard, want ik zal je zo een aantal websites geven waar je gewoon direct stockfoto’s vanaf kunt halen.

De meeste mensen willen graag de afbeeldingen wat aanpassen. Op canva.com kun je dit gemakkelijk doen. Je downloadt een stockfoto – deze uploadt je op www.canva.com en vervolgens kun je allerhande aanpassingen doen. Zo kun je teksten in de afbeelding verwerken, de afmetingen aanpassen of de kleuren aanpassen van de afbeelding. Zo kun je de stockfoto helemaal passend maken voor jouw website, blog of campagne.

Pixabay

https://pixabay.com is een makkelijke website waar je meer dan een half miljoen stockfoto’s zal vinden. Er is een zoekfunctie op de website waardoor je niet handmatig heel de website door hoeft te spitten. Je kunt hier overigens direct beginnen, want je hebt geen account nodig.

Stocksnap

Nog een website waar je veel stockfoto’s kunt vinden zonder een account aan te maken: https://stocksnap.io. Ook hier is een zoekfunctie op de website aanwezig zodat je sneller de afbeeldingen kunt vinden die voor jouw website geschikt kunnen zijn.

Foter

Een website met veel stockfoto’s waar je iets beter op moet letten, is http://foter.com. De foto’s zijn vrij van rechten, maar bij sommige afbeeldingen moet een bron of naam genoemd worden wanneer je deze afbeeldingen op jouw website zet. Voor je bezoekers is dat niet storend, maar wanneer je dit vergeet, overtreed je alsnog de regels. Dit wordt wel goed aangegeven op Foter.

StockVault

Een website met bijna 100.000 stockfoto’s die gratis zijn, en die aangevuld zijn met betaalde stockfoto’s, is www.stockvault.net. Ben je op zoek naar de gratis stockfoto’s, zoals de meeste mensen op het internet, dan zal je een account aan moeten maken voordat je kunt beginnen.

Unsplash

Wil je liever geen account aanmaken, maar wil je direct beginnen met het zoeken? Dan kun je naar https://unsplash.com gaan. Hier kun je direct beginnen met het zoeken naar afbeeldingen voor je website.

Niet gevonden wat je zocht? Dan kun je het nog proberen op www.rgbstock.com. Hier vind je meer dan 100.000 afbeeldingen die makkelijk te vinden zijn dankzij de zoekfunctie. Hier vind je gratis stockfoto’s en betaalde afbeeldingen, die vaak ook erg betaalbaar zijn.

 

#tipsvanalain

Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.