Hoe krijg je een “contact button”op Instagram ?

Hoe krijg je een "contact button"op Instagram ?

Instagram contact button: Hoe voeg je hem toe aan jouw profiel?

Een paar dagen geleden, besprak ik met Tessa Rossel van Anverelle.com het gegeven van de “contact button” die je soms tegen komt bij het bekijken van instagram profielen.

Ik had er nog nooit eerder van gehoord, maar ik was meteen geïntrigeerd. Het zag er echt geweldig uit! Bovenop de contactknop bleken er nog enkele handige tools aan deze premium-status vast te hangen.

Dus ik ben beginnen graven, en ik bedacht hoe ik mijn instagram account kon omzetten naar een zakelijk account.

Het zakelijk account is key!

Het hebben van een zakelijke account is echter cruciaal voor de contact button te hebben. Het ziet er niet alleen professioneel uit, maar het biedt ook waardevolle inzichten in uw account, zoals:

  • Volger groei – hoeveel volgers heb je er onlangs bij gekregen, wat zijn de dagen dat je het meeste volgers erbij krijgt etc.
  • Indrukken op een bericht (hoeveel keer werd een bepaald bericht bekeken)
  • Engagements op een bericht (klikken op uw profiel, ‘likes’, comments, etc.)
  • Hoeveel klikken naar uw website
  • Wat zijn je top berichten
  • Totale bereik
  • Volger demografie (geslacht, leeftijd , locaties, etc)
  • Wanneer zijn je followers het meest actiefZoals je merkt hangen er verschillende handige tools vast aan het hebben van een zaken account!

Helaas, heeft niet iedereen de mogelijkheid om een zakelijk account te worden. Ik heb twee Instagram accounts (een persoonlijke en een voor Webraket), en het gaf me momenteel bij geen van beide de optie. Echter, van wat ik heb gelezen, zijn ze langzaam deze functie aan het uitbreiden, dus we geven de moed nog niet op! Allicht zal het aantal volgers een invloed hebben in het al dan niet verkrijgen van deze zakelijke status.

Instagram contact button

Heb je al een behoorlijk aantal volgers ?

Het enige wat je hoeft te doen is naar “instellingen” gaan en de functie “omschakelen naar zakelijk account” selecteren.  Instagram zal je dan een paar vragen stellen, en in een paar minuten, zal je account ingesteld worden en ben je officieel een zaken account!.

Door deze optie aan te vinken zal je merken dat je nu bij je profiel een contact button hebt staan.

Volg jij webraket al op instagram? We posten dagelijks relevante foto’s en inzichten omtrent social media!

EDIT 30/08/2016: Ondertussen is de contact-button beschikbaar voor alle Europese instagram accounts! Enige vereiste is om je Instagram-account te koppelen aan een bestaande facebookpagina.

Instagram

https://www.instagram.com/webraket/

 

Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.

Aanbevolen Berichten