Lleyton Hewitt: Rijke geschiedenis die het Australische Davis Cup-team inspireert | 25 november 2022 | Al het nieuws | Nieuws en Functies | nieuws en evenementen

De Australische kapitein Lleyton Hewitt en zijn team rijden deze week naar de finales in Spanje, wat bijdraagt ​​aan de trotse geschiedenis van de Davis Cup.

Malaga, Spanje, 25 november 2022 | Vivienne Christie

Inspiratie is niet moeilijk op te roepen, aangezien Australische spelers deze week strijden om de eer tijdens de Davis Cup-finale in Malaga.

Lleyton Hewitt is een gepassioneerde aanwezigheid aan de zijlijn en teamleden, waaronder Alex de Minaur en Jordan Thompson, maken er geen geheim van dat ze de Davis Cup-hoogten willen repliceren die de Australische aanvoerder in zijn spelerscarrière bereikte.

De 41-jarige Hewitt speelde een ongeëvenaarde 43 gelijkspel voor Australië, met zijn 59-21 winnende record in enkelspel en dubbelspel ook ongeëvenaard. De voormalige nummer 1 van de wereld, die een rol speelde in de Davis Cup-titels van 1999 en 2003 in Australië, is de enige aanvoerder van de finale van 2022 die ook deelnam aan een winnend team.

“Ik ken mij en Alex, we keken op tegen Lleyton”, zei Thompson na zijn ‘come-from-behind’ overwinning op Tallon Griekspoor, die Australië een perfecte start opleverde in De kwartfinale overwinning van Australië op Nederland eerder deze week.

“Ik denk (hij is) waarschijnlijk onze beide tennisidolen. Om hem aan de kant van het veld te zien en dezelfde, denk ik, vechtlust te hebben… Ik weet zeker dat hij het graag ziet. Als hij aan de zijlijn staat, kan ik me niet meer op mijn gemak voelen.”

De Minaur, die woensdag een zwaarbevochten overwinning op Botic van de Zandschulp claimde om de overwinning van Australië te voltooien, is het daarmee eens.

“Ik denk niet dat er iemand zo gepassioneerd is als Lleyton als het om de Davis Cup gaat”, zei De Minaur, nu winnaar van 10 van zijn laatste 11 Davis Cup-enkelspelwedstrijden.

“Om hem op de bank te hebben als je aanvoerder, naast je te zitten, je op te warmen voor de wedstrijden, tijdens de wedstrijden en te zien wat het voor hem betekent – het zorgt ervoor dat je zoveel meer kunt tillen.”

Hewitt zelf laat zich inspireren door een lange reeks Australische grootheden, waaronder Tony Roche, de oude coach van het Davis Cup-team van het land.

Roche, een lid van Australië’s winnende Davis Cup-teams in 1965, 1966, 1967 en 1977, gaf een andere moreelbevorderende geschiedenisles voor jongere spelers toen ze voorafgaand aan de finales van deze week de Lew Hoad Tennis Academy in Malaga bezochten.

“Rochey dacht dat het een best cool idee zou zijn als we er gewoon langs zouden gaan en zouden zien waar Lew zijn basis hier in Spanje vestigde”, zei Hewitt over de overleden Australische legende, die ook deelnam aan vier winnende Davis Cup-titels voor Australië.

“Hij was zo’n geweldige Davis Cup-speler voor Australië en het is jammer dat ik hem nooit heb kunnen ontmoeten.”

Met de 28 titels van Australië in de competitie op de tweede plaats na de 32 die de VS heeft vergaard, is Hewitt verheugd met elke gelegenheid om het rijke erfgoed van het land in de competitie te benadrukken.

“Het is gewoon speciaal voor sommige van deze jongere jongens om te zien en we hebben het geluk dat Rochey deel uitmaakt van het team en zo’n rijk deel uitmaakt van onze Australische Davis Cup-geschiedenis,” zei Hewitt.

> LEES MEER: Australisch Davis Cup-team speelt met “heel veel hart”

Toevoegen aan die geschiedenis met een 29e Davis Cup-titel voor Australië blijft een gepassioneerde focus voor de teamcaptain.

‘O, dat zou veel betekenen. Weet je, duidelijk een volledige cirkel aan het maken. Begonnen als jonge oranje jongen, als 15-jarige. En ja, zelfs voor mij, toen ik opgroeide en zag hoe Cashy (Pat Cash) won in ’86 en bij Kooyong en het vervolgens als speler kon doen, ‘zei Hewitt over de mogelijkheid om Davis Cup-hoogten te bereiken als zowel een actieve concurrent en een kapitein.

“Het zou heel bevredigend zijn en vooral als je het doet met veel van mijn goede vrienden in de technische staf, zou dat veel betekenen.”

Het Australische Davis Cup-duel met Kroatië wordt op zaterdag 26 november vanaf 02.00 uur AEDT uitgezonden op het Nine Network.

Boek online, speel vandaag nog: Op bezoek komen speel.tennis.com.au om de baan op te gaan en plezier te hebben!

Webraket.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart