Marketing op Social Media

Marketing op Social Media:
Marketing, moeilijker dan het lijkt?

Veel ondernemers hebben het wel eens geprobeerd, maar hebben halverwege opgegeven omdat de investeringen hoog bleken, en de opbrengsten tegenvielen. Vaak heeft dit niet te maken met de marketing zelf, maar worden er fouten gemaakt die ervoor zorgen dat de marketing niet aanslaat.
Dit kan veel verschillende redenen hebben. Zo kan de marketing fouten bevatten die de klant ervan weerhouden om een aankoop te doen, of is de marketing niet afgestemd op de doelgroep, waardoor de verkeerde mensen bereikt worden. Marketing is een kunst, maar het is zeker niet moeilijker dan het lijkt. U moet alleen wel weten waar u op moet letten wanneer u begint met marketing, zeker bij marketing op social media.

Marketing op Social Media

Marketing op social media is reclame maken, zonder reclame te maken. Wanneer u een gemakkelijke reclame of advertentie op de social media zet, zullen alleen vrienden het delen omdat zij u kennen. Dat is precies niet de bedoeling wanneer u Gent, Brugge en Antwerpen wilt bereiken. U wilt het maximale bereik voor een minimale investering.

Op dat moment moet u na gaan denken. Welke berichten worden gedeeld op de social media? Welke berichten gaan (bedoeld of onbedoeld) viraal de hele wereld over? Het zijn zeker niet de berichten waarin openlijk reclame gemaakt wordt. Vaak zijn het grappen, leuke filmpjes of storytelling, een strategie die veel gebruikt wordt door marketeers.

Wilt u een groot bereik opzetten door marketing op social media, dan is het belangrijk dat alles klopt. Uw social media profiel moet in orde zijn, uw producten moeten goed zijn en de voorraad moet altijd bijgewerkt zijn. Wanneer dit allemaal in orde is, kunt u verdere stappen ondernemen om het een echt groot succes te maken met dank aan Facebook, Instagram of Twitter.

Alain Hoeckx

Sociale media is de nummer éen reden waarom mensen/bedrijven snel bekend worden.
Waar wacht jij nog op?Start uw online campagnevandaag nog!


  Uw naam*

  Uw telefoonnummer*

  Uw E-mail*

  Uw website

  Hoe kan ik u helpen?

  Wat is uw doel?


  Reacties