Meer bezoekers op jouw YouTube video’s met deze 14 tips

webraket-meer-kijkers-youtube

Het is goed mogelijk dat je YouTube wilt gebruiken voor jouw marketingdoeleinden. Het is een bijzonder geschikt medium om extra mensen te benaderen die interesse kunnen hebben in jouw product. Maar zo makkelijk als het klinkt, is het niet altijd. Het is namelijk niet zo eenvoudig om de mensen naar jouw video’s te krijgen met de honderden uren aan materiaal die er per minuut geplaatst wordt.

Daarom geef ik je hier 14 tips om meer mensen in de richting van jouw video’s te krijgen. Handig voor de mensen die nog moeten beginnen, maar ook wel net zo makkelijk voor de mensen die al een tijdje bezig zijn op deze manier en die het resultaat willen vergroten.

Lees zeker het vorig blogartikel over ‘Waarom inzetten op social media’

Maak gebruik van een expert

Een manier om veel mensen naar jouw video’s te krijgen is door een expert te interviewen. Deze persoon heeft vaak al veel personen die hem of haar volgen en wanneer deze persoon in jouw video verschijnt, zal dit zeker views opleveren. Vraag je de expert om hier een bericht over te plaatsen op de social media, dan weet je zeker dat je een groot bereik kunt verwachten.

Zorg dat mensen zich abonneren

Wil je dat de mensen met interesse in jou elke keer een notificatie krijgen wanneer jij iets nieuws plaatst? Dan is het goed om de mensen te vragen om zich te abonneren. Zij krijgen dan een melding wanneer jij een video plaatst en dat zorgt weer voor meer views op de volgende video’s die je op YouTube plaatst.

Keywords gebruiken voor YouTube

Hoe ga jij op zoek naar de video’s die je zelf wilt zien op YouTube? De kans is klein dat je de URL onthouden hebt, je gebruikt waarschijnlijk net als de overige mensen de zoekbalk. Daarom is het goed om de keywords in jouw titel te gebruiken.

Allereerst zorg je ervoor dat je vindbaar bent, maar daarnaast kun je hiermee ook zorgen voor een aantrekkelijke titel zodat mensen eerder op de titel klikken. Zoek vooral naar de onderwerpen waar jouw doelgroep naar op zoek is, waar de mensen meer over willen weten, of wat het antwoord is op een vraag waar iedereen mee zit.

Gok je keywords niet

Keywords gebruiken is handig, maar dan moet je wel weten welke keywords je moet hebben. Dat kun je doen met de Google Keywordplanner. Hier krijg je het volume van de zoekopdrachten en krijg je aanvullingen die je weer kunt verwerken in je plan. Vind je een perfect keyword met een lage concurrentie en veel zoekvolume, dan heb je direct een grotere kans op meer views.

Maak een eigen tag

Wil je dat de mensen die naar jouw video’s komen na het kijken van de video vooral jouw video’s zien bij de aanbevolen video’s? Dat kun je doen door zelf een tag te verzinnen, wat niet eens een bestaand woord hoeft te zijn. Gebruik deze bij al jouw video’s en de gerelateerde content zal in de meeste gevallen alleen uit jouw video’s bestaan.

Ken je de tag #tipsvanalain al? Met deze hashtag bundel ik alle tips & tricks voor social media op deze website. Probeer maar eens!

Tags gebruiken bij YouTube

Tags helpen bij het weergeven van gerelateerde video’s, maar helpen tegelijkertijd bij het vinden van de video’s op YouTube. Veel mensen vergeten echter de tags aan de video toe te voegen, waardoor het resultaat sneller tegen zal vallen.

De tags kunnen bestaan uit productnamen, de locatie, maar ook gewoon het onderwerp van de video, of de persoon of personen die in de video voorkomen.

Neem de tijd voor een goede tekst in de beschrijving

Wil je dat de mensen jouw video gemakkelijk kunnen vinden en wil je dat YouTube de video goed kan indexeren, dan is het verstandig om de tijd te nemen om een tekst te schrijven bij de omschrijving van de video. Zo wordt het makkelijker voor YouTube en tegelijkertijd ook voor de bezoekers.

Optimaliseren is belangrijk

YouTube is net als Google een programma dat zoekresultaten weergeeft aan de hand van een bepaald algoritme. Hier kun je op inspelen. Net als het optimaliseren van een website voor Google, kun je een video ook optimaliseren voor YouTube. Zo wordt de video makkelijker gevonden, rank je beter dan de competitie en krijg je meer views.

Al eens een kijkje gaan nemen op het youtube-kanaal van Webraket? Dat kan hier!

Gebruik je andere kanalen!

Heb je al een groep met volgers op Instagram, Facebook of je website? Zorg dan dat deze mensen ook terecht kunnen komen op jouw video door een link te plaatsen, Grote kans dat deze mensen abonnee zullen worden omdat zij interesse hebben in wat jij doet. Zo vergroot je het bereik per kanaal ook nog eens.

Pas je thumbnail aan

Met een aangepaste thumbnail kun je ervoor zorgen dat je meer opvalt tussen alle resultaten. Ook dit kan ervoor zorgen dat er net wat eerder op jouw link geklikt wordt.

Gebruik je Outro

Je hoeft je outro niet alleen te gebruiken om te zwaaien. Je kunt met Annotaties van YouTube een interactief outro maken waarbij je de kijkers kunt wijzen op mogelijk interessante video’s die ook van jou zijn en die relevant kunnen zijn voor de mensen die de eerdere video afgekeken hebben.

Promoten met Adwords

Ben je niet te bang om wat te investeren en wil je echt een enorme groep bereiken binnen de kortste keren, dan is het goed om eens te kijken naar Google Adwords voor Video. Hier kun je precies aangeven welke mensen je wilt bereiken, wat het bereik moet zijn of hoevelel geld je ervoor over hebt. Wil je liever niet betalen, bedenk je dan goed dat de mensen die wel een paar euro investeren direct een voorsprong op je hebben.

Delen binnen bepaalde groepen

Zijn er bepaalde groepen op Facebook en LinkedIn die baat zouden kunnen hebben bij jouw video en weet je zeker dat jouw video van toegevoegde waarde is voor de groep? Dan is het de moeite waard om de video daar te delen. Is het echt een waardevolle video, dan zal dit je zeker een flink aantal bezoekers opleveren.

Niet doen: Bezoekers kopen

Je kunt views kopen op YouTube. Tja. Het is de vraag waarom je dit zou overwegen. Het zorgt voor iets meer views op de teller, maar het zijn geen mensen die de video bekeken hebben en het is zeker geen onderdeel van je doelgroep.

Overigens is YouTube hier al mee in gevecht. Gekochte views verdwijnen na een paar uur en vervolgens komt de video lager in de ranking te staan. Het is dus niet verstandig om dit te doen, zeker niet wanneer je al 13 tips hierboven hebt staan van dingen die je wel kunt doen om meer verkeer binnen te halen richting jouw YouTube video’s of kanaal

Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.

Aanbevolen Berichten