Meer volgers op Instagram met deze tips!

webraket-meer-instagram-volgers

De 18 tips voor meer volgers en likes op Instagram

Wanneer je een Instagram account hebt, is het natuurlijk een kick om zoveel mogelijk volgers en likes te krijgen. Hoe meer mensen jou volgen, hoe beter het immers is.

Dat is wat de meeste mensen denken, maar dat klopt niet. Je hebt niets aan volgers die totaal geen interesse hebben in wie je bent of wat je doet. Het doel van een Instagram-account is het krijgen van zoveel mogelijk mensen die jou volgen omdat ze je interessant vinden.

Daarom geef ik hier niet zomaar de tips die je overal kunt vinden. In deze blog vind je alleen de goede tips die ervoor kunnen zorgen dat je kwalitatieve volgers krijgt, waar je ook echt iets aan hebt. Uiteindelijk gaat het er immers om wat het Instagram-account voor jouw bedrijf kan betekenen.

Hashtags gebruiken die relevant zijn

Hashtags zijn handige toevoegingen aan je post zodat mensen jouw berichten kunnen vinden wanneer ze op zoek gaan naar bepaalde berichten. Je kunt de tags gebruiken die het meest gebruikt worden in het zoekveld, maar dat is precies wat ik je niet aan wil raden.

Je wilt de mensen aantrekken die interesse hebben in wat jij doet. Die op zoek zijn naar jou, jouw product of jouw dienst. Gebruik daarom alleen de tags die relevant zijn voor het bericht en voor jouw business, zodat je de juiste mensen aantrekt.

Let erop dat je de hashtags zo gericht mogelijk maakt. Geen algemene termen dus, maar zo specifiek mogelijk benoemen waar het over gaat. Je kunt altijd meerdere tags gebruiken bij je bericht, maar zorg ervoor dat het geen overdaad aan hashtags wordt. Dit is namelijk niet zinnig en er is niemand die daarop zit te wachten.

Gebruik je profielomschrijving

Wanneer je naar het Instagram-account van iemand anders gaat, kom je eerst terecht op de profielomschrijving. Dit is een belangrijk weetje, want hier kun je mensen aantrekken of afstoten. Zorg ervoor dat je kort aangeeft waarom jij interessant bent en waarom mensen jou zouden moeten volgen.

Aangezien veel mensen dit vergeten, of er niet genoeg aandacht aan besteden, is het mogelijk om hier punten te scoren. Zeker wanneer je hier ook nog gebruikmaakt van een korte Call To Action.

Zet je kanalen aan het werk

Ben je aan een nieuw account begonnen en ben je nog aan het opbouwen? Dan is het lastig om een grote groep volgers te krijgen. Gelukkig hebben de meeste mensen in het verleden al andere kanalen gebruikt die nogmaals ingezet kunnen worden.

Heb je een leuke website, een blog, of misschien wel een account op de social media die je kunt gebruiken om jouw Instagram-account onder de aandacht te brengen? Dan is dat zeker een aanrader, want de mensen die hier kijken, zijn de mensen die meestal al interesse hebben in wat jij doet. Grote kans dat deze jou zullen gaan volgen op Instagram dus!

Maak een planning

Het is belangrijk dat je de volgers beloond voor het volgen van jouw account. Dat betekent dat er met regelmaat nieuwe berichten op jouw Instagram moeten komen. Geen zorgen, dit betekent niet dat je elke dag druk aan de slag moet.

Kies een dag in de week of maand waarop je nieuwe berichten maakt. Met Instagram kun je deze berichten gewoon inplannen zodat deze geplaatst worden op het moment dat jij ze online wilt hebben. Zo beloon je de volgers zonder dat je hier constant zelf mee aan het werk moet.

Shoutouts plaatsen op Instagram

Op Instagram kan een bedrijf een ander account noemen, waarna het genoemde bedrijf hetzelfde zal doen voor het account. Dit heet een ‘shoutout for shoutout’. Je kunt het een beetje vergelijken met linkruil voor een website. Dit kan handig zijn, maar alleen wanneer dit gebeurt met een account dat eenzelfde doelgroep heeft als jouw pagina.

Daarin ligt overigens ook direct een gevaar. Het is niet zo handig om dit te vaak te doen, want op die manier stuur je veel mensen naar een ‘concurrent’. Wanneer je dit helemaal wilt voorkomen, kun je ervoor kiezen om een account een bepaald bedrag te bieden, in plaats het plaatsen van een shoutout.

Je kunt op deze manier het aantal betrokken volgers goed uitbreiden in ieder geval.

Een account op Instagram kopen

Je kunt ervoor kiezen om hard aan het werk te gaan om nieuwe volgers te krijgen. Er is nog een andere optie. Er zijn veel mensen die een Instagram-account hebben en die hier geen geld mee weten te verdienen. Deze mensen zijn meestal nog wel actief, maar het levert hen niet direct iets op.

Wanneer jij een leuk bedrag weet te bieden voor het account, dan zijn deze mensen vaak geneigd om hier akkoord mee te gaan. Je hebt dan een keuze. Je kunt verdergaan met het account dat je net aangekocht hebt, maar je kunt er ook voor kiezen om het andere account te gebruiken om reclame te maken voor het account dat je zelf gestart hebt.

Psst! Volg jij de webraket instagram feed al?

Reclame maken

Vond je vorige tip al interessant, dan kan dit ook weleens wat voor je zijn. De meeste mensen vinden het lastig om geld te verdienen met Instagram, maar hebben vaak wel een leuke groep met volgers. Wanneer jij een paar tientjes biedt om reclame te mogen plaatsen op dat account, kun je binnen de kortste keren veel mensen bereiken die jou kunnen volgen.

Ook hier geldt dat je wel moet kiezen voor accounts die volgers hebben die ook relevant kunnen zijn voor jou. Op die manier krijg je volgers die ook echt interesse zullen hebben in jouw activiteiten en daar kun je het geld mee terugverdienen dat je besteed hebt aan de reclame.

Gluren bij de buren

Welke pagina’s hebben het al helemaal gemaakt in jouw niche? Welke accounts hebben de meeste volgers? Ga eens kijken hoe zij het aanpakken, wat zij doen en hoe zij hun berichten inplannen en opzetten. Zij hebben het gemaakt, dus hun werkwijze werkt.

Laat zien wie je bent

Een bedrijf of pagina wordt een stuk meer betrouwbaar wanneer mensen een gezicht kunnen zien. Dit maakt een wereld van verschil voor het opzetten van een sterk bedrijf en dat geldt ook voor de accounts op Instagram. Zorg ervoor dat mensen weten wie er achter het account zit en laat zien welke mensen actief zijn binnen jouw bedrijf. Dit maakt het voor mensen makkelijker om zich te identificeren met wat jij doet.

En het kopen van volgers en likes?

Je kunt nog veel harder groeien wanneer je gewoon betaald voor je volgers en je likes. Makkelijker wordt het niet, want hier hoef je alleen maar voor te betalen. Het probleem is echter dat je er niets mee bereikt.

Allereerst hebben deze mensen (als het al mensen zijn!) helemaal geen interesse in jouw business. Daarnaast zijn deze betaalde volgers geen mensen die je op de lijst met volgers wilt hebben staan, want de kans is groot dat dit ervoor zal zorgen dat mensen jouw pagina niet gaan volgen. Het ziet er namelijk onbetrouwbaar en nep uit.

Voor de duidelijkheid: Het is mijn tip om dit vooral niet te doen!

Koppelen met je website

Mensen die op jouw website of blog komen, hebben interesse in jouw producten of diensten. Daar kun je gebruik van maken door juist op je website een link of een foto met link te zetten. Zo maak je niet alleen een handige koppeling, je zorgt er ook voor dat mensen met één klik op de knop direct bij jouw account zijn.

Hoe lager je de drempel maakt voor volgers, hoe eerder je ze binnen kunt hebben. Dat is handig, zeker wanneer de mensen interesse hebben in jouw business!

Zoek vergelijkbare accounts

Met Instagram kun je op zoek naar accounts die ongeveer gelijk zijn aan jouw account. Dat is handig, want door accounts te liken en te volgen die een relatie hebben met jouw account, kun je laten zien dat je interessant bent.

Daarnaast heeft het nog een handig voordeel. Op deze manier komt de inspiratie voor nieuwe berichten of acties direct naar je toe!

Psst! Volg jij de webraket instagram feed al?

Specialiseer je!

Algemene account trekken meer mensen aan. Denk je dat dit klopt, dan heb je het fout. Het zijn juist de specialisten waarnaar gezocht wordt. Maak je een pagina over tennis en niet over sporten in het algemeen, dan krijg je meer betrokken volgers die ook eerder zullen liken. Je laat namelijk zien dat je een focus hebt en dat maakt het net wat makkelijker om de grootste te worden in jouw niche.

#FF #FBF #FollowBack

Als jij mij gaat volgen, dan volg ik jou! Klinkt heel handig, je kunt op die manier heel snel volgers krijgen door mensen te gaan volgen! Maar is dit wel zo handig wanneer je mensen wilt bereiken die relevant zijn voor jouw pagina?

Dat is het niet, je bereikt een algemeen publiek en deze mensen hebben geen interesse in wat jij wilt of doet. Het klinkt handig en makkelijk, maar het levert je niet op waar je naar op zoek bent.

Andere mensen volgen

Wanneer je een account volgt, krijgt de persoon een melding. Vaak zorgt dit ervoor dat de persoon even gaat kijken naar het account dat hem of haar is gaan volgen.

Dit is een handige manier, maar het kost je aardig wat inspanning. De truc is namelijk om niet zomaar iedereen te gaan volgen, maar alleen de mensen te volgen die binnen jouw doelgroep vallen. En daar heb je soms even de tijd voor nodig, want anders zit je nog steeds met volgers die niets hebben met jouw account.

Wedstrijden op Instagram

Een Instagram Contest is een manier om veel mensen ineens te bereiken, maar hier moet je echt mee uitkijken. Het is belangrijk dat je een goede wedstrijd uitschrijft waarmee je mensen kunt bereiken die ook echt interesse hebben in wat je doet. Daarnaast moeten de prijzen relevant zijn voor de doelgroep.

Daarnaast moet je ook zeker zorgen dat je meer kunt doen met de gegevens die verzameld worden tijdens de actie. Dit kan door volgers proberen te krijgen tijdens de actie, maar je kunt ook inzetten op de mailadressen van de mensen zodat je deze later nog eens kunt gebruiken om ineens een groot aantal mensen te bereiken.

Ads maken op Instagram

Instagram Ads zijn relatief nieuw en dat betekent dat je voor een klein bedrag een leuke campagne op kunt zetten. Aangezien nog niet veel mensen hier gebruik van maken, kun je dit zeker inzetten om te zien of je hier meer volgers mee kunt krijgen voor jouw Instagram-account.

Gebruiken van quotes

Quotes hebben ontzettend veel voordelen voor de sociale media. Allereerst wekt het een bepaald beeld van intelligentie, omdat je mensen citeert die een grote naam hebben in jouw gebied. Daarnaast is het makkelijk voor volgers om een citaat of quote te delen en te liken. Dat zorgt ervoor dat het bereik lekker omhoog kunt schieten.

Gebruik je een quote van iemand, vermeld dan de naam.

 

 

Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.

Aanbevolen Berichten