Organisch bereik Facebook vergroten met deze tips!

webraket-facebook-organisch-bereik

Jij wilt graag dat jouw berichten gezien worden door de gebruikers van Facebook. Dat willen veel andere bedrijven ook en daardoor staan er honderden berichten klaar voor een gebruiker wanneer deze inlogt. Facebook heeft daarom een rangvolgorde ontwikkeld voor het weergeven van de berichten en de mate van interactie speelt hier een grote rol in.

Daarom heb ik een aantal tips op een rijtje gezet om de interactie te vergroten, waardoor de kans groter is dat jij jouw doelgroep kunt bereiken. Heb je zelf aanvullende tips, dan kun je die onderaan het artikel achterlaten zodat andere mensen hiermee geholpen kunnen worden.

Quotes gebruiken

Quotes hebben vaak een veel groter bereik dan andere berichten. De reden erachter: Mensen liken en delen een quote veel eerder dan een ander bericht. Het beste is het citeren van een iemand anders, zeker wanneer dit een persoon is met veel autoriteit, of gewoon het kiezen van een geniale quote waarin veel mensen zich kunnen vinden.

Deze kun je verwerken tot een mooie afbeelding met een website zoals Canva, zodat het nog makkelijker gedeeld kan worden. Jouw andere berichten zullen hier zeker van profiteren.

Al eens een kijkje gaan nemen op de facebookpagina van Webraket? Dat kan hier!

Zorg voor betrokkenheid

Interactie komt altijd van twee kanten. Daarom is het goed om je fans te activeren. Stel ze vragen op Facebook, reageer op de mensen die reageren op jouw berichten. Zijn mensen betrokken bij een pagina, dan is de kans veel groter dat zij berichten leuk zullen vinden en deze zullen delen. Dat betekent weer dat jouw pagina meer waard wordt, waardoor meer mensen jouw berichten zullen zien.

Zorg dat je fans op je kunnen rekenen

Mensen houden van regelmaat. Houd daar rekening mee wanneer je berichten inplant op je pagina. Zorg ervoor dat je op een vaste tijd berichten online laat komen, zodat mensen weten dat zij regelmatige updates van je kunnen verwachten.

Een paar euro neerleggen voor Facebook bereik

Soms is het goed om gewoon een paar euro neer te leggen om betere resultaten te behalen. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt je eigen bericht promoten om ervoor te zorgen dat je hoger in het nieuwsoverzicht komt te staan. Dat zorgt direct voor meer bereik en kan zeker zorgen voor meer interactie.

Vraag je fans iets

Vragen zijn leuk, want de meeste gebruikers op de social media zijn geneigd om hierop te antwoorden. Dat is interactie en dat zorgt voor meer waarde voor je pagina. Wanneer je mensen een open vraag stelt waarbij verschillende meningen gegeven kunnen worden, dan weet je zeker dat er mensen met elkaar in discussie gaan en dat vergroot de waarde van jouw pagina, omdat er meer interactie is met de volgers.

Nog een paar euro

De meeste ondernemers vergeten dat Facebook ook een bedrijf is. Het heeft mensen aan het werk en wil omzet genereren. Daarom zijn bepaalde mogelijkheden niet gratis. Ben jij een ondernemer die gewoon niets wil betalen aan Facebook omdat je het zonder investeren wilt proberen? Dan ben je één van de ondernemers die niet het maximale uit Facebook zal halen.

Tegenwoordig zijn er mensen die wel geld willen investeren, omdat zij inzien dat elke euro die in een campagne gestopt wordt, meer geld oplevert dan het kost. Dat is meer waard dan je denk en is zeker het overwegen waard.

#tipsvanalain

Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.

Aanbevolen Berichten