Social Media Cover Templates

Social-media-cover--afbeelding

We weten allemaal dat Social Media een sterk medium is om uw marketing boodschap over te brengen. Een van de beste manieren om uw Social Media kanalen te verbeteren is gebruik te maken van de profielfoto en coverfoto. Hebt u het verbeteren van uw Social Media kanalen opgenomen in uw marketingplan van 2016?
Social media verandert continu en dient dus van kort bij opgevolgd te worden.
Gebruik deze ruimte optimaal om uw producten en/of diensten ten toon te stellen.

social-media-cover-foto-afmetingen-hoofdafbeelding

U wilt toch dat klanten uw boodschap onthouden?

Klanten dienen in één oogopslag te weten wat u verkoopt of wat u van hen verlangt. De afgelopen maanden heb ik verschillende, op maat gemaakte, coverfoto’s gemaakt voor fantastische klanten. Telkens met verschillende producten of diensten. Sommige tastbaar, andere dan weer niet.
Ik heb liggen experimenteren en heb ontdekt wat werkt en wat niet.

Opgelet voor de addertjes

Vele klanten vragen me een cover te ontwerpen voor zowel browser als mobiele gebruikers. Andere willen dan weer enkel voor de mobiele gebruikers een cover foto. Het is dus steeds wikken en wegen over welke informatie op welk platform zichtbaar is. U denkt allicht: “Ach, zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Gewoon afbeelding uploaden en klaar!” Wel daar vergist u zich. Hoewel de sociale platformen er alles aan doen om er voor te zorgen dat gebruikers deze ruimte optimaal kunnen benutten, zitten er flink wat addertjes verscholen betreffende de afmetingen.

Gratis templates voor de lezers van de Webraket blog!

Ik besloot om voor elk Social Media platform telkens een template (.psd/.png) te maken.
Ze zijn makkelijk aan te passen, besparen u tijd en het is veel minder complex om uw boodschap te integreren in de Social Media covers

Handig voor mezelf, leuk om te delen met u!

Onderaan kan u volgende templates vinden:
• Facebook cover foto
• Twitter cover foto
• Google plus cover foto
• Linkedin cover foto
• Youtube cover foto

Belangrijk om te weten: Alle templates werden getest voor PC & Iphone 6

Facebook Cover foto: 851 px x 315 px

facebook-cover-foto-afmeting

De grootte van een facebook cover foto is 851 pixels breedte op 315 pixels hoogte. Deze afmetingen werken voor zowel pagina’s als persoonlijke profielen.

De profielfoto dient minstens 180 pixels breed en 180 pixels hoog te zijn.
De ervaring leert me dat u best een veelvoud kan gebruiken, anders is uw foto nogal blurry als ‘ie in de feed van uw gebruikers verschijnt. BV: 900 breed en 900 hoog.
De officiële richtlijnen van Facebook kan u hier lezen.

Download de facebook photoshop .psd template!

Twitter Cover foto: 1600 px x 421 px

 

twitter-cover-foto-afmetingen
Twitter stelt 1500 pixels breedte en 1500 pixels hoogte voor als afmetingen. Echter in de realiteit gebruik je beter 1600 pixels breedte en 421 hoogte. De profielfoto dient 400 pixels op 400 pixels te zijn. Gebruik de handige template om uw cover foto te perfectioneren.

Inspiratie nodig ? Ontdek deze 10 twitter profielen met aantrekkelijk twitter cover foto’s.

Download de twitter photoshop .psd template!

Google plus Cover foto: 2120 px x 1192 px

 

google-plus-cover-foto-afmetingen
Google+ gebruikt volgende afmetingen voor zijn cover foto’s: 2120 pixels breedte op 1192 pixels hoogte. Deze afmetingen werken zowel voor persoonlijke accounts als voor bedrijfspagina’s. Mocht u de aanbevolen afmetingen te groot vinden, kan u steeds opteren om voor een 1080 px op 607 px te gaan.

De profielfoto dient ten minste 250 pixels op 250 pixels te zijn.

Download de google plus photoshop .psd template!

LinkedIn cover profiel banner: 646px x 220px

linkedin-company-cover-foto-afmetingen

 

 

 

 

 

 

De afmetingen voor een LinkedIn cover foto zijn 646 pixels breedte en 220 pixels hoogte. In tegenstelling tot andere Social Media stelt LinkedIn een maximum in betreffende uw afbeelding. Uw afbeeling mag niet ‘zwaarder‘ zijn dan 2MB. Het standaard logo (profielfoto) dient 100 pixels op 60 pixels te zijn. U kan ook opteren voor een vierkanten variant. Deze dient 50 pixels op 50 pixels te zijn.
Voor bedrijfspagina’s zijn volgende afmetingen van toepassingen:
Cover foto: 1400 pixels op 425 pixels (limiet van 8MB)
De profielfoto dient 200 pixels op 200 pixels te zijn.

Let op! De reden waarom ik geen custom foto maak voor mijn persoonlijk LinkedIn account is omdat er steeds een groot kwaliteitsverlies ontstaan bij het uploaden van foto’s… Ik ben er momenteel nog niet achter hoe dit komt.

Download de LinkedIn photoshop .psd template!

Youtube Cover foto: 2560px x 1440px

youtube-cover-foto-afmetingen

Youtube is de koning der uitzonderingen betreffende cover foto’s… Ik raad u ten stelligste aan om de template te gebruiken. Er zijn verschillende zaken waar u op dient te letten. Verschillende vlakken zijn niet zichtbaar op mobiel, andere dan weer niet op TV, nog ander dan weer niet op uw pc…

De afmetingen van de cover foto zijn 2560 pixels op 1440 pixels.

Download de Youtube photoshop .psd template!

Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.

Aanbevolen Berichten