Social media Marketing

Social media Marketing:
De moeilijkheid van social media marketing

Binnen uw bedrijf is er allicht al eens gesproken over Social Media Marketing. De social media moet gebruikt worden om de omzet te verhogen, onder andere door meer mensen naar de website te trekken. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat meer mensen de naam van het bedrijf leren kennen.

Het social media profiel is aangemaakt, alle gegevens zijn ingevuld, en u maakt een aanbieding om eens lekker te scoren. Na een uur blijkt dat het bereik is blijven hangen, er komen nauwelijks mensen naar de website en er reageert helemaal niemand. Wat is er misgegaan en waarom?

Social media Marketing

Marketing is niet altijd reclame

De meeste mensen denken bij marketing direct aan reclame. Eigenlijk zou u het ook zo kunnen noemen, maar de truc is om de marketing niet op reclame te laten lijken. We zijn tegenwoordig te gewend aan de reclames overal, we zien ze niet eens meer bewust. We scrollen er overheen omdat de kans groot is dat het niet relevant voor ons is.
Maar wanneer een vriend van u iets gedeeld heeft op de social media, dan is de kans juist wel weer groot dat u nieuwsgierig geworden bent. Waarom heeft hij het gedeeld en wat is het? Dat is de truc en dat is precies wat u ook zou moeten doen om het succes van de social media marketing groter te maken.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste ondernemers nemen hier een expert voor in de arm, die duidelijke promoties en marketing op kan zetten om een groot bereik te scheppen. Uiteraard kunt u ook altijd zelf een social media cursus volgen om zo beter op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en de valkuilen, zodat u dit later zelf toe kunt gaan passen op grotere schaal.

Alain Hoeckx

Sociale media is de nummer éen reden waarom mensen/bedrijven snel bekend worden.
Waar wacht jij nog op?Start uw online campagnevandaag nog!


  Uw naam*

  Uw telefoonnummer*

  Uw E-mail*

  Uw website

  Hoe kan ik u helpen?

  Wat is uw doel?


  Reacties