Social Media strategie

Social media strategie:
Wat is een Social Media Strategie ?

Elk bedrijf dat groot geworden is op de social media, is begonnen met het maken van een social media strategie. Wanneer u deze stap overslaat, is de kans op succes per definitie minimaal. Een social media strategie zorgt er namelijk voor dat alle mensen in het bedrijf precies weten wat er gaat gebeuren, waarom het gaat gebeuren en hoe het aangepakt wordt.

Voor u als ondernemer is het zeer belangrijk, binnen de strategie worden de doelen geformuleerd en wordt bepaald welke ROI behaald moet worden. Elke euro die er in gestopt wordt, moet met een hoge waarde terugkomen immers.

Hoe zet u zoiets op?

Het is relatief eenvoudig om een Social Media strategie op te zetten, het kost alleen veel tijd. Eerst moet bepaald worden wat het bedrijf doet, in zo min mogelijk woorden. Daarna wordt onderzocht wat er over het bedrijf gezegd wordt, wie de doelgroep is en wat de doelgroep al weet over u als bedrijf. Aan de hand van de doelstellingen kan de boodschap geformuleerd worden die uitgedragen moet worden, ook dit in begrijpelijke taal zodat iedereen direct snapt wat het plan is.

Vervolgens gaat het plan in werking gezet worden en wordt het gesprek gestart met de consument. Social media is namelijk geen eenrichtingsverkeer, het is een wisselwerking. Is er genoeg tijd en geld beschikbaar, dan kan het plan gestuurd en aangepast worden waar nodig.

Social media strategie

Het is verstandig om de hulp van een expert in te roepen bij het maken van een plan als dit. Het zijn veel kleine stappen die stuk voor stuk belangrijk zullen blijken voor het succes van de strategie, en wanneer een stap niet goed opgevolgd wordt, valt doorgaans het hele resultaat al snel in het water. En dat is zonde van uw investeringen.

Alain Hoeckx

Sociale media is de nummer éen reden waarom mensen/bedrijven snel bekend worden.
Waar wacht jij nog op?Start uw online campagnevandaag nog!


  Uw naam*

  Uw telefoonnummer*

  Uw E-mail*

  Uw website

  Hoe kan ik u helpen?

  Wat is uw doel?


  Reacties