Social media voor bedrijven

Social media voor bedrijven:
Wat kan social media voor bedrijven betekenen?

De sociale media blijven in omvang groeien. Veel mensen hebben een account op minstens één platform en loggen minstens dagelijks in om te kijken of er iets nieuws gebeurd is.

Dat kan onder werktijd, op de wc, of tijdens het reizen. Dankzij de smartphone kunnen we overal onze status bijwerken en het overzicht bekijken om te zien of we nog iets gemist hebben. Dat geeft kansen voor de bedrijven, maar er zijn ook veel valkuilen die vermeden moeten worden. Wat kan sociale media voor bedrijven voor u betekenen?

Meer of minder omzet

Sociale media zijn gevaarlijk voor bedrijven, net als dat zij kansen geven. Wanneer het goed aangepakt wordt, is het een ideale manier om met weinig investeringen veel extra mensen aan te trekken die naar het bedrijf komen. Helaas is het ook zo dat een verkeerde aanpak klanten kan kosten.

Social media strategie

In feite hoeft u maar één cruciale fout te maken om het imago van uw bedrijf schade toe te brengen op de sociale media. Een blunder wordt immers veel sneller gedeeld en dan wordt het bedrijf aan de schandpaal genageld. Daarom is het belangrijk om campagnes op te blijven volgen en goed om te gaan met kritiek. Maar juist dat is lastig voor veel mensen.

Trainingen

Daarom worden er trainingen gegeven aan ondernemers en personeel. Op die manier weet iedereen in het bedrijf hoe gereageerd moet worden op bepaalde ontwikkelingen, en dat gedeelte van het management kan een groot verschil maken op de langere termijn. De trainingen kosten wat geld, maar zijn een ideale manier om het gevaar van de sociale media af te vlakken en kansen te creëren voor alle ondernemers die meer uit de sociale media willen halen op de korte of de langere termijn.

Alain Hoeckx

Sociale media is de nummer éen reden waarom mensen/bedrijven snel bekend worden.
Waar wacht jij nog op?Start uw online campagnevandaag nog!


  Uw naam*

  Uw telefoonnummer*

  Uw E-mail*

  Uw website

  Hoe kan ik u helpen?

  Wat is uw doel?


  Reacties