Wat is Sociale media ?

Wat is sociale media ?:
Wat betekend dat nu juist “Sociale Media”?

Sociale media wordt ook wel social media genoemd, geleend uit het Engels. Het is een verzamelbegrip voor alle platformen waarop gebruikers inhoud met elkaar kunnen delen zonder dat er een redactie aan het werk is om de input te controleren.

Het sociale gedeelte heeft vooral te maken met de interactie. Alle sociale media geven de gebruikers de mogelijkheid om in contact te komen met elkaar en inhoud met elkaar te delen. Bekende voorbeelden van sociale media zijn Facebook, Twitter, Instagram, maar er zijn nog veel meer platformen waar veel gebruikers op te vinden zijn.

Waarom is dit relevant voor mij?

Het is niet lang geleden dat de meeste ondernemers het idee hadden dat de sociale media niets was voor een bedrijf. ‘Wat is sociale media’ werd vooral beantwoord met negatieve bijklanken, zoals ‘een platform waarop je kunt vermelden wat je elke dag eet’.

Tegenwoordig is het hele beeld van de sociale media veranderd. Er zijn ontzettend veel gebruikers die veel interactie hebben met elkaar, en die het grootste gedeelte van de dag ook online zijn om meldingen te bekijken. Dat geeft kansen voor de ondernemers, want een groot gedeelte van de doelgroep kan op deze manier direct bereikt worden. Zo makkelijk als het klinkt, is het echter in de meeste gevallen helaas niet.

Social media strategie

U kunt zelf proberen om een goed werkend profiel op te zetten, inclusief de handige trucjes zoals storytelling en andere tips die op het internet te vinden zijn. De start is echter het meest belangrijk en daarom kan het aan te raden zijn om de hulp van een expert in te schakelen in dit vroege stadium van het traject. Deze kan u ook voorzien van een social media training zodat u na verloop van tijd gewoon zelf de werkzaamheden over kunt nemen. Het is immers wel uw eigen onderneming.

Alain Hoeckx

Sociale media is de nummer éen reden waarom mensen/bedrijven snel bekend worden.
Waar wacht jij nog op?Start uw online campagnevandaag nog!


  Uw naam*

  Uw telefoonnummer*

  Uw E-mail*

  Uw website

  Hoe kan ik u helpen?

  Wat is uw doel?


  Reacties