Zo kan ook jij de regenboogreactie krijgen op Facebook!

regenboogreactie-webraket-social-media-blog

In juni vieren ze in de Verenigde staten ‘Pride Month’, gans deze maand wordt geweid aan het vieren van de LGBTQ-gemeenschap. En om dat extra te benadrukken, voegde Facebook gedurende deze maand een extra reactie toe. Naast ‘Like’, ‘Love’, ‘Haha’, ‘Wow’, ‘Sad’ en ‘Angry’, kan je in juni ook een regenboog reageren.

Alain weet raad!

Verschillende collega’s, vrienden en facebookgebruikers spraken me al aan met de vraag:

“Hoe kan ook ik die nieuwe emotie toevoegen aan men Facebook?”

Er is een reden waarom niet iedereen meteen toegang heeft tot deze nieuwe ‘like-optie’…dit terwijl het toevoegen enorm makkelijk is!

Juni is dé maand waarin ze in de VS de LGBTQ-community vieren. De pride-vlag, bij ons beter bekend als de regenboogvlag, heeft dit jaar nog een extra betekenis. De bedenker van de vlag, Gilbert Baker, overleed namelijk amper een paar maanden geleden, in maart van 2017. De activist creëerde de vlag al in 1978.

Hoe krijg ik die regenboogreactie op m’n facebook?

Je moet eerst de LGBTQ@Facebook-pagina liken. Eens je die hebt geliket, kan je naar hartenlust regenbogen reageren ter ere van pride month!

Het is niet de eerste keer dat Facebook een speciale reactie toevoegt. Zo kon je met Moederdag al reageren met een boeketje bloemen.
Lees daar alles over in ‘Facebook bloem emotie mysterie ontrafeld!’

#tipsvanalain

Reacties
Share

Alain ademt het internet. Hij is steeds mee met de laatste nieuwtjes en gadgets en zorgt er voor dat uw bedrijf scoort binnen de digitale wereld. Alain heeft een grafische achtergrond en die komt hem goed van pas bij het onderscheiden tussen wat wel en wat niet aanslaat bij het grote publiek.